Tutustu Jukka Niemen elämään, työhön ja harrastuksiin

Valmistuin maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi elintarvikeaineissa Helsingin yliopistosta vuonna 1972. Varsinaisen elämäntyöni tein meijerinjohtajana eri meijereissä vuosina 1973-1990.

Sen jälkeen toimin tietotekniikka-alalla konsulttiyrittäjänä: ensin omassa Dataniemi Oy -yrityksessäni vuosina 1993 - 1999 ja myöhemmin yksityisenä asiantuntijana. Päätuotteitani ovat olleet Excel-alustalle rakennetut tietojärjestelmät sekä toiminnalliset internet-sovellukset. Eläkkeelle jäin vuonna 2011.

Olen aina ollut kiinnostunut oppimaan uusia asioita ja sen takia olenkin jatkuvasti kouluttanut itseäni lisää. Tietotekniikka, erityisesti ohjelmointi, on ollut intohimoni. 1990- ja 2000-luvuilla olen käynyt läpi kahdeksan pitempää jatkokoulutusohjelmaa. Viimeksi vuonna 2006 suoritin yrittäjän ammattitutkinnon.

Historia ja erityisesti sotiemme historia on kiinnostanut minua kovasti. Niinpä olenkin tehnyt internet-sovellukset Haapajärven sankarivainajista ja Nivalan sankarivainajista. Lisäksi, koska olen toiminut sukuseuramme puheenjohtajana 15 vuotta, olen tehnyt sukuseuramme: Marjoniemi-Vähäahon sukuseuran kotisivut.

Pitkäaikaisimmat harrastukseni ovat olleet musiikki ja valokuvaus. Olen soittanut erilaisia kosketinsoittimia 8-vuotiaasta lähtien. Ensin harmoonia, sitten pianoa, sähköurkuja ja syntetisaattoreita. 1970-luvulla minulla oli oma tanssiorkesteri "Jukka ja Kumppanit". 1980-luvun lopulla kiinnostuin musiikin tekemisestä tietokoneella. Olen säveltänyt omia kappeleita ja tehnyt multimedia- ja video-ohjelmia, joissa on omat kuvat ja musiikki.

Vuodesta 2009 olen toiminut Haapajärven Viihdepelimannien kapellimestarina kaikissa sen teemakonserteissa.